Sprinkler-1 Tűzvédelmi Kft.
2120 Dunakeszi, Pf. 37.
Telefon/Fax: +36 1 236-0772
E-mail: info@sprinkler-1.hu

Tűzvédelmi berendezések eszközeinek gyátrása és forgalmazása
Habbekeverők Habedények, hasadó fóliák Habanyagok Habanyag tartályok Habsugárcsövek Egyéb eszközök, habágyúk
Habbekeverők Habedények, hasadó fóliák Habanyagok Habanyag tartályok Habsugárcsövek Egyéb eszközök, habágyúk

TARTÁLY HABBAL OLTÁS

Vagy pontosabban:

ÁLLÓHENGERES TŰZVESZÉLYES FOLYADÉK, ÉS FOKOZOTTAN TŰZ– ÉS
ROBBANÁSVESZÉLYES TARTÁLYOK HABBAL OLTÓ SZERELVÉNYEI ÉS ESZKÖZEI

A kőolaj –és származékai, a tűzveszélyes folyadékok tárolására 50- 120.000 köbméter térfogatú állóhengeres tartályokat használnak. Egy esetleges tartálytűz, robbanás nemcsak a tárolótelepre jelent megsemmisítő veszélyt, hanem az azt övező régiót is pusztulással fenyegeti. 1.200.000 liter tűzveszély! Az utóbbi 20 év intenzív műszaki fejlődése, amelyet a tartályok méreteinek növekedése, és az új zárt technológiájú tárolás- anyagmozgatás kialakulása jellemez, ezt a potenciális veszélyt nagyságrendileg megnövelte.

Tartály habbal oltás

A tűzoltó berendezések bevizsgált és engedélyezett eszközeit kell mindenhol alkalmazni. A Sprinkler-1 Kft. minden ország, régió, biztósító-társaság igényeit maradéktalanul kielégíti, és garantáltan magas műszaki színvonalú, hatékony, megbízható eszközöket ajánl, melyek többsége megelőzi egy, vagy több szempontból is a vilápiacon kapható termékeket. Az eszközöket részben a honlap jelen oldalán, részben az egyéb tűzoltó eszközök oldalán ajánljuk. A tervezési segédletek pedig a tervezők, kivitelezők, megrendelők munkáját könnyíti meg a Vevőszolgálat oldalon.

A következő ábrán stabil habbal oltó berendezés vázlatán tüntettük fel az ajánlott eszközöket.

ÁLLÓHENGERES TARTÁLY STABIL HABBALOLTÓ BERENDEZÉSE

Tűzveszélyes tartály habbal oltása nagy ellennyomású habsugárcsővel

HAGYOMÁNYOS ALKALMAZÁS - FÉLSTABIL OLTÓRENDSZER

Állóhengeres tűzveszélyes folyadék tartályok védelmét hagyományosan félstabil habbal oltó rendszerrel látták el, de a Közel-Keleten és sok más helyen is jelenleg is ez a standard kivitel. A Sprinkler-1 Kft. ehhez is ajánlja az eszközeit.

Az oltó rendszer alapja egy mellvédfalba rögzített, száraz vezetékből álló, habsugárcsővel egybeépített csőhálózat. Ezzel hagyományos módon lehet tűzoltógépjármű rácsatlakozásával a tüzet megfékezni, illetve a védőgödörbe juttatni a megfelelő bekeverési arányú habot.

A félstabil habbal oltó rendszer feladata, hogy a tűz keletkezését és észlelését követően a kivonuló tűzoltóság a rendelkezésére álló habbal oltó tűzoltó gépjárművel a rendszerre történő csatlakozás után habbal elárasztja az égő tartályt és védőgyűrűjét.

A rendszer működéséhez szükséges habképző anyag és víz mennyiség keverékét (haboldat) a rendszerbe jutását és a megfelelő nyomást a tűzoltó gépjárműfecskendő beépített szivattyújával biztosítja.

A tűz gyors észlelése és a tűzgóc behatárolása valamint a tűzoltó egység gyors beavatkozása döntő jelentőségű a tűz megfékezésében!

 

Oldaltérkép
Vissza a főoldalra

 

 

Deutsch English Vissza a főoldalra Magyar