Sprinkler-1 Tűzvédelmi Kft.
2120 Dunakeszi, Pf. 37.
Telefon/Fax: +36 1 236-0772
E-mail: info@sprinkler-1.hu

Tűzvédelmi berendezések eszközeinek gyátrása és forgalmazása

Szikrafogók, porfeldolgozók oltóeszközei

Szikravédelem és porleválasztás

Az ipar számos területén alkalmaznak nagy mennyiségű levegő, illetve gáz áramoltatásával működtetett anyagszállító csőrendszereket gyúlékony vagy robbanásveszélyes anyagok szállítására. Az általunk kínált szikraoltó rendszer megakadályozhatja a szikra továbbjutását az áramoltatást biztosító vezetékben.
Ennek főbb részei: érzékelő, vezérlő egység, nyomásfokozó egység, oltóeszközök. Azon technológiáknál, ahol a víz, mint oltóanyag nem alkalmazható (pl.: élelmiszeripar), különböző lezáró eszközök és kapuk alkalmazhatóak az anyagáramlás megszakítására, elterelésére, a tűz továbbterjedésének megakadályozására.
Az elterelő kapu gyors működéssel képes az anyagáramlást veszélytelen irányba változtatni. A késkapu az anyagáramlás azonnali megszűnését eredményezi.

A porleválasztás, a pneumatikus porszállítás csővezeték rendszerének a végén porleválasztó ciklonok, zsákos porleválsztók, vagy egyéb olyan eszközök vannak, amelyek az anyag külső környezetbe történő kijutását megakadályozzák és a termék hasznosítására vagy ártalmatlanítására silókban, tartályokban gyűjtik. A levegővel (oxigénnel) való intenzív érintkezés, és az iniciáló gyújtóhatás rendelkezésre állása miatt fokozottan tűzveszélyesek az ilyen berendezések, ezért az automatikus oltóberendezések alkalmazása célszerű. A Sprinkler-1 Kft. a következő berendezéseket ajánlja egyedi kivitelben igény szerint:

  • Beépített automatikus porral oltó berendezés, 10 kg-200 kg portöltettel
  • Beépített vízköddel oltó berendezés
  • Beépített habdrencserrel oltó berendezés

A fenti megoldások mellett egyedi kivitelt is kidolgozunk megrendelőink igényei szerint.

Szikrafogók 1

 

Oldaltérkép
Vissza a főoldalra

 

 

Deutsch English Vissza a főoldalra Magyar