Sprinkler-1 Tűzvédelmi Kft.
2120 Dunakeszi, Pf. 37.
Telefon/Fax: +36 1 236-0772
E-mail: info@sprinkler-1.hu

Tűzvédelmi berendezések eszközeinek gyátrása és forgalmazása

Cégtörténet

CÉGTÖRTÉNET

A Sprinkler-1 Tűzvédelmi Kft.-t 1999 novemberében alapították magyar tulajdonosok IFEX-Tűzőr Kft. néven és a mai napig magyar tulajdonosok üzemeltetik. A profilfejlesztés, a termékválaszték-bővítés, a tulajdonosi szerkezet racionalizálása és a névmódosítás mellett a megalapítás óta eltelt 13 évben a szakmában egyedülállóan folyamatosan működtünk, 2006-ig növeltük forgalmunkat. Ezt követően 2008-ra egy alacsonyabb szintre álltunk be, ezt azonban folyamatosan tartjuk. A Sprinkler-1 Kft. nevet is ekkor vettük fel. Jelenleg elmondhatjuk, hogy a magyar tűzvédelmi szakma ritka túlélői közé tartozunk, riválisaink többsége már 2-3 változást is átélt ennyi idő alatt, de sokan csődbe mentek, feltőkésítették vagy eladták a cégüket.

Hogyan maradhattunk a piac meghatározó szereplője? Minden időben a leginnovatívabb megoldásokat alkalmaztuk minden szakterületen, úgy szakmailag, mint szervezetileg. Profilváltoztatással, találmányokkal, know-how vásárlással, nemzetközi tájékozódással tartottuk fejlődésben a céget 8 évig piacvezetőként, 2007-től élvonalbeliként, stabilizált gazdálkodással, ami a magyar tulajdonú cégek között egyedülálló.

Most elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy a korábbi nyereséges profiljaink mellett a szintén régi, eredményes profilunkban, a beépített tűzvédelmi eszközök eladásában és forgalmazásában újabb fejlesztést hajtsunk végre. Magasabb eredményeket tervezünk. A minőségi tűzvédelemben ugyanis a recesszió alatt is lehet üzleti fejlesztéseket végrehajtani, mivel a tűzoltó berendezéseket a gazdaságok állapotától függetlenül is lehet fejleszteni, de legalábbis szinten kell tartani. A fejlett országok piacain azonban a tűzoltó eszközök elavultak (recesszió miatt nem fejlesztenek) a színvonalas termékek pedig drágák (kevés van belőlük).

A saját tervezésű és/vagy tulajdonú termék- és szolgáltatási palettán, mind a piaci pozíciókban, mind a műszaki-kereskedelmi színvonalat tekintve nagyságrendileg megemeljük aktivitásunkat, de minőségi importtal és reexporttal is szélesítjük kínálatunkat. Felfűzzük a minőségi tűzoltó eszközök előállítására alkalmas alacsony árfekvésű cégek speciális termékeit, és ezzel alakítjuk a temékpalettánkat úgy, hogy minden jelentős beépített eszközt rendszerben kínálhassunk. Kiszélesítjük, és dinamikusan növeljük export tevékenységünket, és a legfejlettebb technikát értékesítve jelentős pozíciókat szerzünk a nemzetközi piacokon. A nemzetközi árak alatt tudunk forgalomba hozni világszínvonal feletti termékeket az értékes magyar munka felhasználásával.

A termékforgalmazás mellett a tervezés, szakértés, szaktanácsadási munkáinkat legalább szinten tartjuk, de lehetőleg arra törekszünk, hogy új húzóágazatunkkal, a termékforgalmazással magasabb szintre emeljük minőségi, mennyiségi és az értékesítés relációjában az üzleti aktivitásunkat. A termékfejlesztéseket felgyorsítjuk, a többi sikeres profilunkat - mint a tűzvédelmi tervezés, kivitelezés előkészítés, szaktanácsadás, tűzvédelmi diagnosztika, karbantartás - magasabb szintre emeljük.

 

Oldaltérkép
Vissza a főoldalra

 

 

Deutsch English Vissza a főoldalra Magyar